Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A helyzet ‘fantasztikus&
  2011-12-11 09:45:35, vasárnap
 
  A helyzet ‘fantasztikus', de nem reménytelen

A cikket írta tenyezo.hu Összes cikk, Politika, Vélemény nov 23, 2011
4

Matolcsy kapaszkodik, Orbán improvizál, a papír pedig elbírja

A nemzetközi helyzet, és az osztályharc ugye fokozódik. A fülkeforradalom a saját farkába harap, a kormány pedig lassan a miénkbe is belekóstol. Valahogy mindig ide jutunk, de innen is érkezünk - ilyen ez a huszadik század.




Mikszáth Kálmán szavaival élve: ,,Nem okos világ ez a mai. De hát iszen a tegnapi se volt okos. És bizonyára nem lesz az a holnaputáni sem. Ebben van valami vigasztaló."

Ugye a ‘nem ortodox' módszerek, amelyek egy része egyben a ‘nem normális' címkével is illethető, nem igen váltották be azokat a reményeket, amelyekhez kapcsolódó ígéreteket a képzettebb közgazdászok eleve, egy percig sem hittek el soha - pártállástól függetlenül. A nyugdíjpénztári pénzek elfolytak ugye a ,,radikális adósságcsökkentésre", de ennek ellenére az adósság nem csökkent - emelkedett. Józan paraszti ésszel kijelenthető, hogy ennek semmi értelme nem volt. Az egy millió munkahely ígéretének a ,,hogyisvan"-ságát pedig szerintem még az állampárti érában, 1977-ben, a Marx Károly Egyetemen végzett, tervgazdaságból diplomázott Matolcsy György sem biztos, hogy ki tudná fejteni. Érdekesség, hogy noha az utóbbi időben Matolcsyt a ,,nem ortodox" megoldások szállítójának tartják, közgazdászkörökben sokan egész egyszerűen marxistaként jellemzik, akinek a gondolkodásmódja, és módszerei nagyszerűen beleillenének egy harminc évvel ezelőtti antikváriumi tankönyvbe.

Régi szép idők: Matolcsy egyszerre nézett, beszélt, okított, és vetített a jövőbe (2010 - Innovációs Díj átadója)

Mindenesetre az állami, és nem állami vállalatok létszámépítésének az aranykorában nem volt gyenge ötlet bedobni az egy millió új munkahely ígéretet. Két lehetőség van. Az első szerint annyira hülyének nézték az embereket, hogy feltételezték róluk - még ezt is elhiszik. A második pedig az, hogy ők maguk is elhitték - ez pedig nem jelent mást, miszerint realitásérzék tekintetében nincs túlságosan jól ellátva a kabinet. Mostanában ugye az a fő kérdés a kormánypárt (majdnem állampártot írtam, elnézést) berkeiben, hogy vajon az IMF kapcsán érdemes lenne-e újra szembehazudniuk az igen tisztelt népet egy olyan, új keletű hazugsággal, amelyet viszont a 80-as IQ szint feletti emberek gyomra már csak feltételekkel, vagy inkább sehogy sem fog majd bevenni. ,,Ha az IMF jön, én megyek" igen frappáns fordulat, viszont éppen ezért igen nehéz lesz most ezt teljesen ellentétesen kommunikálni.

A kormány legnagyobb sajnálatára a magyar nép IQ szintje sajnos még mindig valahol 100 körül van, és ez még mindig igen jelentős probléma. Ha az átlag hetven, a kormánynak legalább 4/5-e lenne, és sokkal kevesebb gondja. A másik lehetőség, hogy szimplán bedobják az enyhén szólva ,,kompromittált" Matolcsyt az oroszlánoknak. Mert ugye a dilemma most az, hogy kire folyjon a jelenlegi helyzet “manifesztuma". A Matolcsy -féle báb már erősen barnás színű - sajnos országon kívülről, és belülről nézve is. A fő kérdés ma az, hogy Orbán megvárja-e, amíg rácsorog, vagy keres egy tiszta bábot. Nem vagyok egy Orbán drukker, de az ország érdekében jobb lenne, ha most eldobná. Influenzaszezon van, nem hiányzik egy plusz fertőzés.

A hallgatóság pedig hallgatott, vagy a fejét fogta. (Forrás: youtube)

Matolcsy egyébként nem más, mint a jelen gazdasági helyzetének a kijelölt állatorvosa, és állatorvosi lova - egyben. Ha ötven év múlva valaki esetleg kíváncsi lesz arra, mi folyt itt, a tízes évek környékén az országban, elég ha végighallgat majd egy Matolcsy videót, és mellett elolvassa majd a valódi tényeket is. Az ellentmondás elég nyilvánvaló lesz. Egy biztos, a Matoolcsy féle, - mindenkori - gazdasági prognózisok akár még viccesek is lehetnének. Ehhez persze az kellene, hogy ne Magyarországról, hanem mondjuk Svájcból nézegessük a valóságtól elrugaszkodott beszédeit egy hegyvidéki három szintes ház melegéből youtube-ozva, zsebünkben egy dombornyomott, svájci frank alapú bank(nem hitel)kártyával, és egy új, hetes BMW-vel a garázsban. Így akár még vicces is lehetne. De ha a kormány ámokfutását a saját országunkból kísérjük figyelemmel, és Matolcsy a mi nyugdíj, és egyéb pénzünkkel hazardírozik, és vív “monetáris szabadságharcot" napi szinten úgy már egyáltalán nem humoros a történet. Ráadásul miután egy zsákutca végére ér... megfordul, és kijelenti, hogy “győztünk". A futkározás számláját pedig természetesen ismét a nagybetűs Nép állja majd. Nos, így már egyáltalán nem olyan vicces.

Azt gondolom mindenkinek van egy kedvenc Matolcsy idézete, kivéve talán azoknak, aki már teljesen belecsömörlöttek az egész közéletbe. Az én kedvencem az előbbiekben már említett 2010-es Innovációs Díj átadásán hangzott el. Matolcsy ezt találta mondani a díjazottaknak:
“Először is... Láttam szép arcokat, szép pályázatokat. Okos vállalkozókat és vállalatokat.
De az egész... az egész... még egy szomorú képet mutat."



Nos, én is valami ilyesmit tudnék mondani Matolcsynak, ha megkérdezné tőlem mi is a véleményem a kormányzati tevékenységéről, - úgy összességében. Az arcával semmi bajom, az van neki. Viszont sok millió magyarhoz hasonlóan, én sem vagyok elájulva az eddig bemutatott gazdasági megoldások eredményeitől. Megkockáztatom, vagy inkább kijelentem: ha Matolcsy hidegburkolóként, vagy gázszerelőként ilyen színvonalon dolgozna a lakásban, már régen elzavartam volna. A kormányzás persze egészen más műfaj, itt még két és fél év bohóckodását is végig kell néznünk mielőtt - remélhetőleg - végleg elmennek.

Az ominózus idézet kapcsán azt még mindenképpen hozzátenném a dologhoz, hogy az Innovációs Díjra pályázókról - Matolcsyval ellentétben - személy szerint sokkal jobb véleménnyel vagyok.

Lehet hogy nem járnánk rosszul, ha onnan jelölnénk ki a következő kormány tagjait a mindenkori politikai futóbolondok, és hivatásos nagyotmondók helyett.

http://www.tenyezo.hu/a-helyzet-fantasztikus-de-nem-remenytelen/?utm_source=feedb urner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+tenyezo+%28T%C3%A9nyez%C5%91%2 9&utm_content=FeedBurner
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gondolkodásmódja, hidegburkolóként, belecsömörlöttek, szabadságharcot, tevékenységéről, magyarországról, nyugdíjpénztári, szembehazudniuk, fülkeforradalom, tervgazdaságból, influenzaszezon, gázszerelőként, megkockáztatom, elrugaszkodott, díjazottaknak, összességében, beleillenének, oroszlánoknak, szállítójának, vállalkozókat, feltételekkel, dombornyomott, feltételezték, eredményeitől, kompromittált, realitásérzék, természetesen, ellentmondás, végighallgat, kijelenthető, pályázatokat, országunkból, hazardírozik, futóbolondok, közgazdászok, pártállástól, helyzet ‘, cikket írta, papír pedig, nemzetközi helyzet, osztályharc ugye, saját farkába, kormány pedig, huszadik század, része egyben, képzettebb közgazdászok, nyugdíjpénztári pénzek, állampárti érában, utóbbi időben, harminc évvel, első szerint, második pedig, Mikszáth Kálmán, Marx Károly Egyetemen, Matolcsy György, Innovációs Díj, Innovációs Díjra,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
György napra  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  A Föld napja  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Környezetvédelem  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Maradék idő  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Muratáj  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Környezetvédelem  Szent György napi hiedelmek, s...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Szép estét  Pillangó  Fodor Ákos költő,  Föld napja április 22  Minden gyerek jó.  Ahogy emelkedik a rezgés...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amit átélünk,  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Viharban csak az a fa marad ál...  Jó éjszakát  A hét szűk esztendő  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Esti kép  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Paul David Tripp Április 23  Maradék idő  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alakot vált...  A könnyek összegyűjtése  Gábor Dénes gondolata  Gaál Viktor gondolata  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Jó éjszakát  Különös!  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Mosolyogtál már ma?  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere... 
Bejegyzés Címkék
helyzet &#8216, cikket írta, papír pedig, nemzetközi helyzet, osztályharc ugye, saját farkába, kormány pedig, huszadik század, része egyben, képzettebb közgazdászok, nyugdíjpénztári pénzek, állampárti érában, utóbbi időben, harminc évvel, első szerint, második pedig, igen tisztelt, kormány legnagyobb, átlag hetven, kormánynak legalább, másik lehetőség, enyhén szólva, dilemma most, jelenlegi helyzet, tiszta bábot, ország érdekében, plusz fertőzés, hallgatóság pedig, fejét fogta, jelen gazdasági, kijelölt állatorvosa, tízes évek, valódi tényeket, ellentmondás elég, valóságtól elrugaszkodott, hegyvidéki három, kormány ámokfutását, saját országunkból, zsákutca végére, futkározás számláját, kedvenc Matolcsy, egész közéletbe, szomorú képet, kormányzati tevékenységéről, arcával semmi, eddig bemutatott, kormányzás persze, ominózus idézet, következő kormány, mindenkori politikai, gondolkodásmódja, hidegburkolóként, belecsömörlöttek, szabadságharcot, tevékenységéről, magyarországról, nyugdíjpénztári, szembehazudniuk, fülkeforradalom, tervgazdaságból, influenzaszezon, gázszerelőként, megkockáztatom, elrugaszkodott, díjazottaknak, összességében, beleillenének, oroszlánoknak, szállítójának, vállalkozókat, feltételekkel, dombornyomott, feltételezték, eredményeitől, kompromittált, realitásérzék, természetesen, ellentmondás, végighallgat, kijelenthető, pályázatokat, országunkból, hazardírozik, futóbolondok, közgazdászok, pártállástól, nagyotmondók, vállalatokat, fantasztikus, manifesztuma, ellentétesen, kommunikálni, marxistaként, bohóckodását, remélhetőleg, mindenképpen, tekintetében, aranykorában, mindenesetre, antikváriumi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.